Visst är det härligt att improvisera i köket! :) Igår skulle jag ha kassler till middag hade jag bestämt. Till det skulle jag ha zucchini. Resten blev improvisation in i det sista.
Rosmarindoftande kasslergratäng med zucchini
2 portioner
6 halvcentimeter tjocka kasslerskivor läggs i en ugnsfast form
Ca 12 skivor zucchini, valfri storlek, läggs lite halvt på varandra längs ena sidan i formen.
Blanda 2-2.5 dl creme fraiche och "lite" grädde tills du är nöjd med konsistensen.
Blanda i valfri mängd chilisås, beroende på hur mycket färg och smak du gillar.
Krydda med svartpeppar och rosmarin.
Riv över lite ost på alltsammans.
In i ugnen ca 15 minuter eller tills det ser färdigt ut!
Verkar supergott =) Ska göra något liknande fast mer som en lasagne med ostsås och en rejäl köttfärssås till. Zucchini är en kanongrönsak till mycket. Prova att variera din rätt med broccoli och cheddarost på =) MUMS!
SvaraRaderaSåg mumsigt ut, måste jag testa nån dag å göra.
SvaraRaderaDet var verkligen gudomligt gott! :)
SvaraRaderaJennie, jag ska testa att göra blomkålsris som jag såg att du skrivit om i din blogg. Har tänkt på det länge men det blir aldrig av, vi brukar göra gratäng eller mos :)
Mia, broccoli och cheddar är en fin kombo :)