Receptet fick jag av en person som jag faktiskt har glömt namnet på, men jag minns att han jobbade inom Kronofogden, hehe :) Jag har bytt ut pastan som tillbehör och den blev idag ersatt av haricots verts i olivolja.
Kyckling med vinsmakande gräddsås
Valfria grönsaker, gärna efter säsong
2 kyckling filéer
1 msk olivolja och 30g smör till stekningen
2 skivor hackad bacon
2 vitlöksklyftor
250 g svamp
1 dl vin
1.75 dl grädde
4 salladslökar
1 msk mjöl
2 msk vatten
1 dl parmesan (riven)
Koka eller smörfräs grönsakerna
Stek kyckling, bacon, vitlök och svamp
I med vin (tills det kokat in)
I med grädde och lök
Rör ut mjöl i vatten (ganska lite, ca 1 msk och 2 msk vatten till 400 gr pasta)
Parmesan
Svartpeppar
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar