Sidor

måndag 11 juni 2012

Gul kycklinggryta och semester


I dag har jag haft ledigt. Det blev en dryg timmes ansiktskur på Spa Club. Underbart lyxigt!! Bara bli omhändertagen :)
Efter det shoppade jag lite sommarkläder. Bland annat toppar i storlek Medium! Vilken lycka att komma tillbaka hit igen :) Siffermässigt ligger jag på 40-42. Vad gäller byxor är det 42 som gäller nu, också en lycka! Med tanke på att jag för 1.5 år sedan köpte ett par byxor i storlek 50. Jag har många 44:or och en 46:a hemma, men de är alldeles för stora nu.

Det har regnat rätt mycket på eftermiddagen och kvällen, och åskat tidigare i dag. Varit mysigt, tycker jag. En helt okej semesterdag! I morgon och tisdag blir det jobb som vanligt, och på torsdag och fredag har vi planeringsdagar med övernattning i Sätra Brunn i Sala. Blir intressant.

Ska strax ut och hämta tvätten. Har varit väldigt produktiv i dag :) Men först måste jag dela med mig av ett middagstips! Gjorde en jättegod gryta i kväll. Jag tog tyvärr ingen bild men ni får helt enkelt lita på mig när jag säger att det var gott :D

Gul kycklinggryta
2 portioner

1 stor majskyckling-bröstfilé
1 liten-medelstor röd paprika
5-6 champinjoner
1 mellanstor zucchini
Lagom med creme fraiche så att det blir gryt-konsistens :)
En pressad vitlöksklyfta
Salt (jag har Himalaya-salt)
Vitpeppar
Paprikapulver
Gurkmeja för färgen

Skiva och tärna allting och fräs ihop, all vätska ska ur. I med en rejäl smörklick och pressad vitlök.
Salta och krydda så att du är nöjd.
Lägg i creme fraiche och rör runt. Jag tog kanske 1-1.5 dl.
Låt det puttra en stund, 5-10 minuter tog det för mig i tvättstugan och sedan såg det klart ut :)

Det går utmärkt att ha haricot verts eller någon annan god grönsak till men det var jättegott som det var också.
Detta är säkert en god pastasås för de som äter sånt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar