Sidor

lördag 17 mars 2012

Skaldeman: LCHF-kokboken

För en vecka sedan kom den med paket. Först när boken kom ut var jag skeptisk just för att det finns en sådan djungel av LCHF-kokböcker just nu - behöver vi verkligen en till? Men boken ser väldigt tilltalande ut, tycker jag. Rejäl och med en klassisk, gammaldags känsla. Jag bläddrade lite i den i bokhandeln och blev glatt överraskad. Älskar formatet, motsvarande A4, och att boken är tjock. Recepten är många och fint uppdelade. Sedan kommer lite kuriosa här och var i boken, sådant som man kan skratta gott till :) Inte ofta som kokböcker är roliga! Det var mycket därför som jag bestämde mig för att köpa boken.

Provläs boken här

Recepten är indelad i Smårätter, Fisk, Kyckling, Kött, Tillbehör och Efterrätter. I Inledningen får vi läsa om vikten av att välja rätt sorts fetter, samt en smidig tabell över kolhydratsinnehållet i ett gäng olika grönsaker.Avslutningen reder ut lite begrepp som finns i boken, berättar mer om vad kosten gör med vår hälsa och hur vi kan återvinna hälsan.
Det är jättefina bilder i boken. Bara en sån sak som att man använt sig av slitna serveringsfat och bestick, som det syns att folk har använt! Det ger en sån hemtrevlig känsla och känslan att detta är tillagat av någon som älskar att laga den här maten.

Alla recept har kolhydratmängden utsatt och även kalorimängd, samt fettkvot! Guld värt för såna som jag, som får ångest av tanken på att räkna ut sånt.

Boken kostar lika mycket på adlibris och bokus, 199 kr. Läs gärna fler recensioner!
Trots att jag ännu inte har provat något av recepten, åkte på en elak magsjuka förra helgen, så vill jag varmt rekommendera boken! Jag köpte två samtidigt, en skickade jag till mina föräldrar :)


2 kommentarer:

 1. Jag lånade den på bibban nyss, den var kul att läsa!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Javisst ja, de har kokböcker på bibblan också, har aldrig tänkt på det :)
   Jag tittade precis in på din blogg, fina bilder från Göteborg <3 Där har jag inte varit på 8 år nu men jag har bott där och älskar den staden... saknar den massor! Lyckliga du som bor där :D

   Radera