Sidor

söndag 22 april 2012

LCHF-kryssning 2012

Hyttutsikt då vi närmar oss Stockholm
Fredag-Lördag var det Åbo-kryssning med Kolhydrater iFokus. Jag hade inte träffat någon av de andra resenärerna förut men tre av dem känner jag via en LCHF-grupp på Facebook, och en av tjejerna hade med sin syster också. Det var kul att träffa dem! Och kul att se så många LCHF-vänliga på ett och samma ställe.

Lite märkligt dock att medelåldern verkade ligga över 50. Något fler yngre hade jag nog förväntat mig :o Men men, haha! Det blev lite drag i karaokesalongen en stund, innan de bestämde sig för att kill the party....

Tapasbuffén första kvällen var ytterst märklig. Där fanns marinerade oliver, mosiga avokados som också smakade av någon marinad, morötter, rödbetor och melon! Det godaste och mest mättande tyckte jag var laxen, den italienska (antar jag) skinkan och de svarta oliverna. Ostbitarna gick ner eftersom jag vet att de mättar. Gick och hämtade en andra gång eftersom jag inte blev det minsta mätt efter första tallriken. Men oj vad jag saknade något varmt ätbart! Och varför hade de inte fixat någon enkel god röra? Eller ägghalvor? Majonnäs? Finns ju så mycket gott och enkelt att göra, och så blev det detta..... Ja en besvikelse var det. Men vinet var gott ;)

Föreläsningarna på lördagen tyckte jag var bra. Allt från vetenskap till egna erfarenheter rymdes. Personligen tycker jag att det hade varit extra roligt om Kostdoktorn hade medverkat, men jag har förstått det som att han befann sig på en fetmakonferens.

Något fattigare blev jag under resan också. Typiskt att pengarna bränner i fickan...

Jag sov inte så många timmar men jag sov gott, och i och med vinet som jag fått i mig under kvällen så slocknade jag på en gång när jag lagt mig.

Nu känner jag mig peppad och mer motiverad med kosten igen och jag tror att jag tillhör skaran som behöver sådant med jämna mellanrum, annars tappar jag fokus och gnistan.


2 kommentarer:

 1. Låter som en rolig kryssning, men ja, synd på buffén

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst var det ändå värt det! Inte ofta jag åker på nöjeskryssning med övernattning heller, tror att det här var andra gången! ;)
   Med tanke på att det tycks ha blivit en framgång i år, femte året som kryssningen blir av tror jag, så blir det säkert en kryssning nästa år också så då kan du åka med, du med :)

   Radera