Sidor

söndag 3 juli 2011

Oj kära nån!

Känner mig jättetaskig nu eftersom jag tycks ha glömt bort bloggen :( Det var verkligen inte meningen och jag har dåligt samvete nu!

En uppdatering kan vara på sin plats. Matmässigt har det varit sisådär. En pizza har jag ätit, och en himla massa godsaker tyvärr. Jag hade några bra dagar i början på veckan, men sedan på Onsdag eftermiddag så vände det tvärt och jag föll jättehårt. Så halva veckan har jag vräkt i mig onyttigheter och min känsla och attityd har varit "f**k it!"
Idag har jag dock klarat mig mycket bra. Enda halvtaskiga jag ätit är biopopcorn. Varit och sett Pirates of the Caribbean :) Innan det åt vi på ett kebab-grill-pizza-salladställe där jag tog en Entrecote och fick en massa goda grönsaker och röror till! Mycket stolt över mig där.
Just nu är jag också mycket motiverad och peppad till att hålla mig abstinent. Hela veckan har jag sagt, men jag ska ta en dag i taget.

I Fredags, 1 Juli, började jag jobba! :D En specialanställning på 7 månader, på en förskola. Känns jättebra! Ser fram emot morgondagen. Blir lite nytt och ovant för vi ska flytta till en annan förskola i en månad då det är lite barn.

Redan halv elva... jag som tänkte spela lite! Men det kanske faktiskt är dags för mig att ta en titt på Fejan och sen hoppa isäng. Imorgon är en ny dag. En dag utan socker!

Godnatt!

2 kommentarer:

 1. Hej Du frågade om D-vitamin och graviditet hos Kostdoktorn. När jag läste din fråga mindes jag denna länk.
  http://www.doctorsnatural.com/newsletters/Vitamin-D-Newsletter-SE.pdf
  Först
  Sonhustrun är gravid 7:e månaden, hon frågade nyligen på VC om D-tillskott.
  -Det är inget vi rekommenderar blev svaret, inte helt oväntat.
  Man följer bara gängse rekommendationer och vågar inget annat, bara och vänta eller forska själv.

  För din egen bildning lyssna på föredraget om D av professor Veith, specialist på just D-vitamin, föredraget handlar i.o.fs. inte om graviditet, mer om att det är jävligt svårt att förgifta sig med D-vitamin och att varningarna har tagit mytiska proportioner. http://www.youtube.com/watch?v=MIDWA9-cGdY

  Sedan ur texten från första länken till en PDF

  Rubriken: Gravid behöver minst 2,000 IE vitamin D.

  Ur stycket
  Gravida kvinnor bör ta minst 800 IE D-vitamin om dagen och många forskare rekommenderar minst 2000 IE. Detta gäller särskilt för personer som bor på norra halvklotet och praktiskt taget inte får någon solexponering under vintermånaderna (vitamin D tillverkas i kroppen genom exponering för solljus)"

  Farfar

  SvaraRadera
 2. Hej! :)
  Tack så mycket för att du tog dig tid att svara :) Ska läser och tittar igenom allting och ska även skicka det vidare till min väninna. Mycket märkligt tycker jag det är ändå, att de hade rekommenderat att undvika D! Till synes utan skäl..

  SvaraRadera