Sidor

lördag 13 augusti 2011

HP, lax och citronsås

I dag har varit en bra dag. För tillfället verkar himlen dessutom molnfri. Åtminstone från mitt fönster :)
Det var möte med Uppsala Slug Club, med tema Ginny eftersom hon fyllde 30 härom dagen! Vi diskuterade lite kring henne och kring sista filmen. Vi planerade vad vi vill göra under hösten. Sedan fikade vi och efter det blev det HP-kubb! Dödsätarna mot Ministeriet. Dödsätarna vann, tyvärr. Men det var kul, mycket roligare än mugglar-kubb :)
Vi avslutade med Hogwarts-telegrafen. Mycket förvirrande blev det, men det var roligt!
Det var kul att vi har fått flera nya medlemmar som vill komma på möten! Det bådar gott.

Jag har nyss avslutat min middag idag. Det blev vildlax tillagad i ugn, kokta somamrgrönsaker och en egengjord citronsås!
Laxen la jag ovanpå lite olivolja, sedan på med svartpeppar och flingsalt, färskpressad citron och några skivor smör på toppen.
För såsen: jag smälte smör, hade i 2 tsk Lantbuljong (inte det bästa men inte värst heller, och inget glutamat i) och sedan i med kanske 0.75 dl grädde och 0.5 vitt vin. I med lite färskpressad citron. Sen får det stå och sjuda i 15-20 minuter medans laxen står i ugnen. Om grädden kokar bort så är det bara att hälla på mer :) Jag glömde krydda med svartpeppar men det smakade ljuvligt ändå!! Salt finns i buljongen så det behövs inte.

1 kommentar: