Sidor

fredag 6 maj 2011

Soltorkad tomat- och vitlökskyckling

Vansinnigt god rätt! Jag har faktiskt aldrig mätt upp hur mycket creme fraiche jag använder, men normalt är 1 liten burk eller en halv stor till två personer. Sedan tar jag bara lite mjölk eller grädde för att få den konsistens jag vill ha.

Du behöver:
Kyckling
Smör
Creme Fraiche
Mjölk eller grädde
Soltorkade tomater
Chilimarinerade vitlöksklyftor
Svartpeppar
God riven ost

Gör så här:
Stek kycklingfilé (2 st till fyra personer) och lägg i en ugnsfast form.
Mixa soltorkade tomater och chilimarinerade vitlöksklyftor tills det blir puréliknande. Tillsätt creme fraiche och mjölk/grädde och fortsätt mixa tills det är ordentligt blandat.
Häll röran över kycklingen i formen.
Strö på god riven ost och skjutsa in i ugnen, ca 15-20 minuter tills det ser färdigt ut, på drygt 200 grader.

Servera gärna med en god fräsch sallad, kanske också en god tsatsiki.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar