Sidor

torsdag 5 maj 2011

Zucchini"pasta"

Brukar själv ofta göra en lat-variant med endast zucchini, vitlök, smör, grädde och svartpeppar. 

4 portioner

Ingredienser:
2 st zucchini
2 msk smör
1 vitlöksklyfta
5 msk pinjenötter
1 kruka färsk persilja
½ kruka färsk basilika
4-5 st salladslökar
1 dl vispgrädde
1 skvätt vitt vin
1 krm cayennepeppar
salt & peppar
+ riven parmesan vid servering
Gör så här
Ansa och skär zucchini i långa tunna skivor "spagetti" med hjälp av en potatisskalare eller osthyvel. Salta dem något och låt dom stå ca 15 min så de vattnas ur en aning.

Smält smöret i en panna och rosta pinjenötterna lätt gyllenbruna under omrörning, ca 1 min, ställ åt sidan. Hacka vitlök, salladslök och örter. Fräs hastigt på zucchini-spagettin i rikligt med smör. Tillsätt örter/lök, grädde, vin och kryddor. Låt puttra ihop ett par minuter. Strö över de rostade pinjenötterna och den rivna parmesanosten vid servering.

Denna rätt passar bra som tillbehör till t.ex kyckling eller köttfärssås eller vad man tycker.

Smaklig måltid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar