Sidor

fredag 13 maj 2011

Hoopnastics och räkmackor!

Har idag varit på ett hoopnastics-pass (rockring) på ett gym inne i stan. Mycket populärt! Och ojoj vad svårt det var. Passet var 55 minuter och inkluderade lite styrkeövningar utöver själva hoop-övningarna. Jag gissar att jag spenderade minst 30 minuter med att försöka hålla uppe ringjäveln mer än tre-fyra varv. Det blev med andra ord mycket knäböj! När jag var liten kunde jag ju hålla på hur länge som helst, då var det inte det minsta svårt. Undrar vad som ändrats... förutom att jag är större nu då. Har motoriken och koordinationen blivit sämre? Eller möjligen är det distraherande att stå i en stol sal med spegelväggar och 20 andra människor runt omkring.

Har tänkt på det i ett år nu men nu vill jag verkligen köpa en riktig rockring och träna hemma. Får man bara ordning på det så verkar det så himla kul med alla övningar och danssteg man kan göra! 

Ikväll skulle jag äta middag ensam hemma så jag bestämde mig för räkmacka på Oopsie-bröd! Mycket gott.
Det ser lite snålt ut med räkor och det är för att jag hade tänkt göra en macka, men insåg när jag började att jag ville inte bygga berg, så det fick bli två! :)



Oopsies
6-8 st beroende på hur stora man gör dem

3 ägg
100 gr philadelphiaost
en nypa salt
0.5 msk fiberhusk (kan uteslutas)
0.5 tsk bakpulver (kan uteslutas)
riven ost efter smak om man vill (jag tog det inte den här gången för jag tänkte det kunde skära sig med räkor)

Dela äggen så du får gulor i en bunke och vitorna i en annan. Vispa vitorna till ett hårt skum tillsammans med saltet. Du ska kunna vända bunken upp och ner utan att det lossnar. Vispa sedan gulorna och osten till en jämn smet och tillsätt fiberhusk och bakpulver om du vill, detta gör oopsien mer brödliknande. Vänd sedan ner vitorna i äggulesmeten försiktigt för att bevara luften i vitorna. Klicka ut 6 stora eller 8 mindre oopsies på bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen 150 grader i cirka 25 minuter tills de har fått fin färg. 
De kan ätas som smörgås eller användas som korv- eller hamburgerbröd. Variera dem gärna med att strö över lite olika sorters frö innan gräddning, t.ex. vallmo-, sesam-, eller solrosfrön. 
Du  kan även göra en enda stor oopsie som du sedan använder som rulltårtsbotten. Lägg bara på ett rejält lager med grädde (gärna med Vaniljpulver i) och valfri bärsort.

Räkmacka
Det är väl en smaksak hur man vill ha sin räkmacka, jag gjorde som så att ja bredde på ett lagom lager majonnäs (äkta) först, sedan på med ett salladsblad, på med räkor och en ägghalva, klickade sedan ut mer majonnäs, pressade över citron och garnerade med dillkvistar. 


2 kommentarer:

  1. Oj nu blev jag sugen på räkor, det får bli det i kväll här hos oss. Ska baka Opsies efter jag har skrivd detta ;o).
    Fin blogg du har förresten!
    Jag kommer flitigt att följa den, önskar dig en toppen kväll, kram Rachel

    SvaraRadera
  2. Kul att jag kan inspirera i ditt matval! :>
    Jag har inte riktigt lyckats få till bloggen som jag vill än men jag jobbar på det. Perfektionist som jag är.
    Först kommentaren förresten, wohoo! :p
    Kram på dig!

    SvaraRadera