Sidor

söndag 8 maj 2011

Kladdkaka

100 g mörk choklad (valfri)
100 g osaltat smör
2 ägg
Vaniljstång (om man vill)
1 msk kakao


Smält smör och choklad ihop.
Vispa äggen fluffiga.
Häll ner chokladsmeten i äggen.
Tillsätt innanmätet av vaniljstången och kakaon.
Häll i form. (Om man vill kan man hacka mörk choklad grovt och strö över kakan, då får man härliga hårda bitar av choklad sen)
Grädda 6 minuter i ungen på 200 grader.
Ställ ut kakan i snön eller in i kylen.
Den är god att äta varm när den har svalnat lite men allra bäst är den när den stått ett par timmar i kyla.
Servera med mycket grädde och hallon! Vansinnigt gott..... ;) 

2 kommentarer:

  1. Åh, äntligen en helt igenom naturlig kladdkaka. Den ska jag prova!

    Tack och ha det gott!

    SvaraRadera
  2. Hej :)
    Tack själv för att du tittade in och skrev några rader :)
    Ja gör det, gillar du mörk choklad så tror jag att den kommer att gå hem! Jag har hittat receptet men kommer tyvärr inte ihåg var.

    SvaraRadera